Kerstviering Tel de sterren

sterrenhemel-woestijn

Kerstviering Tel de sterren

Kerstviering Tel de sterren sluit aan bij het Kerstproject 2016 Beloofd is beloofd van de methode Vertel Het Maar. In de kerstviering staat het verhaal van Abraham en Sara centraal, waarin God een belofte geeft van een nakomeling. Vele jaren moeten zij wachten op de vervulling van deze beloften. Als Abraham moedeloos raakt na zoveel jaar wachten, neemt God hem mee naar buiten en laat hem naar de hemel kijken: Tel de sterren. God houdt zich aan zijn belofte en Abraham en Sara krijgen ontelbaar veel nakomelingen.
In het kerstverhaal volgen de wijzen een bijzondere ster. De ster van Jakob. Deze ster verwijst naar de belofte van de Messias. Deze wordt al heel lang verwacht en dan is het eindelijk zover. De Messias is geboren! De wijzen zoeken Hem op, geven geschenken en brengen Hem eer.

De Kerstviering bevat allerlei werkvormen voor zowel kinderen als de hele gemeente:

  • Een mooie vertelling met levende foto’s over zowel het verhaal van Abraham en Sara als het verhaal van de wijzen
  • Sterren tellen
  • Sketch Beloofd = Beloofd!
  • Gods beloften in de Bijbel bekijken
  • Sterren vol beloften schrijven

Naast diverse werkvormen is er een preekschets toegevoegd, suggesties voor de aankleding, collecte, liederen, gebeden en een voorbeeldviering. Bekijk hier de verkorte versie van de kerstviering.

» Bestel de kerstviering in de webshop