Kindermomenten

Veel kerken hebben een kindermoment voordat de kinderen naar de kindernevendienst gaan. Een gesprekje met de kinderen uit de kerk. Dit gesprekje is niet altijd even makkelijk of vanzelfsprekend. Veel predikanten en leidinggevenden vinden dit lastig. Hoe vertel je op een eenvoudige, maar aansprekende manier iets over het thema of verhaal dat tijdens de kindernevendienst aan de orde komt? Welke voorbeelden gebruik je daarbij, zodat het ook echt goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen? Wat neem je mee of laat je zien?

Om je daarbij op weg te helpen, heeft Vieren in de kerk speciaal kindermomenten ontwikkeld die aansluiten bij de kindernevendienst. Om een indruk te krijgen, kun je de voorbeelden van kindermomenten bekijken.

Voorbeelden (PDF)

Vieren in de kerk werkt samen met Preekwijzer en schrijft kindermomenten voor deze community. Daarnaast is het mogelijk om kindermomenten op aanvraag te schrijven.