Corine de Kruijf » Persoonlijk

Verhalen boeien mij. Levensverhalen, Bijbelverhalen. Kinderboeken met mooie prenten. Waargebeurde verhalen. Verfilmde verhalen. Heerlijk om je te verliezen in een verhaal. Geïnspireerd te worden en doorgeven. Woorden die blijven haken. Teksten die je ziel beroeren. Verbeelding van het onuitgesprokene.

Samen nieuwe verhalen maken. Een thema handen en voeten geven. Geef mij een thema en de werkvormen borrelen vanzelf omhooog. Ik vind het enorm inspirerend om aan de slag te gaan rondom thema’s, Bijbelse personen, woorden en teksten. Om het dichter bij de mensen te brengen. Bij kinderen, maar ook volwassenen.

Mijn inspiratie haal ik uit de Bijbel. Wat valt daarin nog steeds veel te ontdekken! Maar ook uit de natuur. Onvoorstelbaar wonderlijk gedaan. En uit muziek. Waar woorden vaak tekortschieten, weet muziek je te raken. Tot in het diepst van je ziel. Maar ook gebeurtenissen in het leven van alledag kunnen inspirerend zijn. Gewone, alledaagse dingen. Of grote gebeurtenissen die je leven totaal op de kop zetten.

Oude, Bijbelse woorden laten herleven. Verbinding leggen tussen vroeger en nu. God het eerste woord geven. Maar ook het laatste woord.